• Ligasponsorer

Torsdag Tor 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Tisdag Tis 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 20 Augusti Aug
Tisdag Tis 25 Augusti Aug
Tisdag Tis 1 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Onsdag Ons 23 September Sep
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Tisdag Tis 11 Maj Maj
Tisdag Tis 25 Maj Maj
Tisdag Tis 1 Juni Jun
Torsdag Tor 10 Juni Jun
Tisdag Tis 15 Juni Jun
Tisdag Tis 22 Juni Jun
Tisdag Tis 29 Juni Jun
Tisdag Tis 6 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 10 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug

Info Laget 2020

Bartosz Zmarzlik – 2,791            Född -95

Att ha en nybliven världsmästare i laget är ett privilegium, dessutom gör han sin 8:de säsong i klubben 2020. Bartosz klev 2019 fram till en bjässe. Hans nivå har sett väldigt få övermän någonsin genom alla tider i Elitserien. Jag är helt säker på att han kommer leverera fantastisk speedway för oss även nästa säsong! Vi har världens bästa förare i klubben…..

Dominik Kubera – 1,865             Född -99

Att sluta elva i snitt ligan sitt första år i Elitserien, att dessutom vara junior kan bara stavas på ett sätt – Succé!

”Domin” är ytterligare en supertalang från Polen, han har allt som krävs för att bli ännu bättre. Kommer säkert få axla en ”heatledarroll” nästa år. Han är definitivt mogen och förberedd nog för att klara av detta jobb!

Peter Ljung – 1,769                     Född -82

Kungen är tillbaka! Om någon tror att Peter är tillbaka för att avsluta sin karriär har Ni fel. Han ville ”hem” för att vara med och bygga något nytt! Att kunna ställa upp med en av de 2-3 bästa Svenska förarna i laget skapar massor med möjligheter. Att han sedan bor en dryg kilometer från banan gör att Peter kommer kunna bidra massor. Jag förutsätter att våra yngre förmågor tar chansen att lära av Peter. Tillsammans med Bartek och Szymon kommer Peter vara självklara ledare i detta laget!

Brady Kurtz – 1,388                    Född -96

Det var själklart att behålla Brady i truppen. Hans första del av säsongen var förstörd av inte mindre än tre hjärnskakningar. Efter drygt tre veckors uppehåll från speedway kunde han prestera på den nivå som jag tror vi får se 2020. Brady är grymt noggrann och tydlig med vad han vill och vi kommer ha mycket nytta av honom framöver.

Szymon Wozniak – 1,260           Född -94

Kaptenen stannar! Szymon var mycket självkritisk och besviken efter årets semifinal. Han tog mycket av ansvaret för att vi inte tog oss till den där finalen samtliga i laget trånade efter. Szymon har ett hjärta för klubben som är stort och vill inget hellre än att själv leda oss dit nästa år. Jag har ett otroligt stort förtroende för honom och ville därför att vi skulle fortsätta jobba ihop.

Viktor Palovaara – 1,016            Född -94

2019 visade Viktor lite av det jag vet finns i honom. Jag är dock helt säker på att vi kommer få se ännu mer nästa år. Vi har gemensamt att upp ett högt mål men jag är säker på att Viktor kommer leverera mer än så. Viktor har en grym åkskalle och med ytterligare tuffhet kommer han ta nästa steg i sin karriär.  Viktor är en viktig del i den nya satsningen vi gör till 2020!

 Andreas Lyager – 0,900              Född -97

Efter succsen i Avesta med tvåsiffrigt hade Anderas det tuffare i övriga matcher, det är egentligen inget konstigt med det. Att slå sig in i Elitserien är grymt svårt. Dock ser jag mycket potential i Andreas och tillsammans skall vi ta fram detta under nästa år! Andreas vet sin plats i truppen och vill visa för Er samtliga att han är värd chansen.

 Filip Hjelmland – 0,881               Född -98

Normalt säger man att första året som senior är det tuffaste året som speedwayförare. Det stämmer inte för Filip. Jag är otroligt imponerad över hur Filip hanterade 2019, det är inte många som vet vad han gick igenom den gångna vintern. Att klara av det som han gjorde måste sägas vara en fantastisk framgång. Nu kommer vi få se Filip mer hungrig mer vältränad och mer förberedd på 2020 än vad han någonsin varit.

Johan Jensen – 0,500                  Född -96

Johan gick in i säsongen med mycket höga målsättningar, dessa nådde han inte riktigt upp till. Detta har vi gemensamt analyserat och ändrat på inför nästa år. Mer förutsättningar i maskinparken och mycket mer träning under vintern kommer göra det möjligt för Johan att uppfylla dessa mål till 2020.

Jag hoppas Johan tar chansen och visar vad han kan, även i Elitserien! 

Jonathan Ejnermark – 0,500      Född -98

Vi hade satt ett gemensamt mål att Jonathan skulle köra Elitserien under 2019. När formen var påväg satte en skada stop för detta. När Jonathan sedan var tillbaka i form visade han exakt det jag sett i honom i samband med JSM finalen. Ett fruktansvärt tråkigt stop i finalen tog Jonathans plats på pallen ifrån honom, I mina ögon tog du brons Jonathan! Jag hoppas du tar med dig besvikelsen och omvänder den till energi nästa år, då tar du skalper även i Elitserien! 

Alexander Woentin - 0,500        Född -00

Årets andra nyförvärv är också en hemvändare. Det var självklart att ta kontakt med Alex och prata igenom vad han vill med sin speedway. Direkt efter semifinalerna satt vi ner pratade och efter att finalerna var körda var vi överens om att det ända rätta är att Alex kommer hem till Vetlanda igen. Vad Alex kan göra i Vetlanda råder inga tvivel om, nu skall vi tillsammans se till att han levererar på samma nivå även på bortaplan. Dags för en tredje JSM titel kanske?