Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Måndag Mån 6 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep

Idag presenterar vi de första namnen i vår trupp till 2021

16 november 2020 19:00

Samtidigt presenterar vi hur klubben kommer jobba på lokal nivå med att supportar våra yngre förmågor nu och i framtiden.


EN SATSNING PÅ FRAMTIDEN Redan för ett år sedan när 2020 års trupp presenterads så såg man tydligt vart klubben var på väg! Nu pekar vi ut vägen för klubben i flera år framöver!

Säsongen 2020 var något som ingen har varit med om tidigare. Med Covid-19 i världen och med det restriktioner ställdes flera ligor in. GP säsongen gjordes om och så blev även fallet med vår egen Bauhaus Liga, det positiva var att våra svenska killar tog chansen och visade att de ska vara grunden i vårt framtida lagbygge.

Peter Ljung När Peter valde att komma hem för ett år sedan pratade vi mycket om hur klubben ska kunna använda all hans erfarenhet på ett bra sätt. Att Peter blir den centrala punkten i vår satsning på att lotsa fram den yngre generationen svenska förare är därför självklart. Lika självklart var det för Peter att anta den utmaningen.

A-truppen blir faddrar till de yngre killarna Peter´s roll blir att vara ett stöd för hela gruppen samt att tillsammans med lagledningen driva projektet. Även övriga killar i A-truppen kommer agera faddrar till sina yngre lagkompisar i div 1 samt 250cc satsningarna.

”Klubbens Utvecklingsakademi ska ge våra yngre förmågor stöd i deras satsning”

EN NY WOENTIN TAR PLATS I TRUPPEN Efter några år i Nässjö är det dags för Lucas Woentin att vända hem till Vetlanda igen. Lucas 85cc kariär var framgångsrik, även på 250cc har han visat att tillhör de bästa i Sverige. Nu ska en plats i Vetlanda utvecklings akademi ta honom till en av de bästa juniorena i Sverige. Om Lucas redan sitt första år ta en plats i -21 års JSM final skulle det vara en stor framgång.

250CC Nästa ”nya” förare är en Vetlandakille som ansluter till klubbens utvecklingsakademi. Efter några år i andra klubbar är Theo Bergqvist tillbaka i Vetlanda västen. Theo har redan under 2020 skaffat sig erfarenhet i 250 klassen, nu hoppas vi tillsammans att Theo ska ta nästa steg. Från vårt ungdomslag tar Alfons Wiltander steget upp till 250cc klassen. Alfons har redan visat att han är mogen att köra ”stor cykel”. Vi hoppas att inom några år se båda killarna ta plats i vårt A-lag, något som skulle vara en stor framgång för alla parter.