Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Måndag Mån 6 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep

"Nya" Truppen växer fram

17 juli 2020 12:00

Klubben har under en tid jobbat med de befintliga förarna i vår trupp samtidigt som vi tittar över om vi behöver agera inför säsongstarten.


Nu har vi kommit så lång att vi väljer att gå ut med hur det ser ut idag.

Grunden i vårt lagbygge var från början en satsning på svenska förare och flera av dem med lokal anknytning. Därför började vi med att säkerställa att våra svenska killar var med på omställningen. Peter, Victor, Filip och Alexander som samtliga är kvalificerade att köra SM-Final nästa vecka, är stommen i vårt lagbygge. Johan Jensen visade i slutet av tävlingen i Avesta att han har potential, detta gör att det är troligt att han kör i Bauhausligan under året. För Jonatan Ejnermark's del så är det tveksamt om han kommer köra någon tävlings speedway under 2020. Vi hoppas dock att han är tillbaka nästa säsong, så vi plockar inte bort honom ur truppen. Vi väljer att utöka med en förare på Svensksidan, från Eskilstuna plockar vi in den unga talangen Maximilian Belsing. Max är en friskus som vill mycket med sin speedway, det är något som passar oss i Vetlanda. Tillsammans kommer vi ge Max alla möjligheter som går och jag är inte förvånad om vi ser honom i vår laguppställning under säsongen. Välkommen till Vetlanda säger vi!

Bland våra utländska förare så har vi kommit lite olika långt. Vi är överens med Szymon Wozniak att han står över grundserien. Dock är han intresserad att köra för oss när det blir dags för slutspel. Vi är också överens med Brady Kurtz och Andreas Lyager. De är taggade till tusen och är tillgängliga samtliga matcher under 2020. Under gårdagen meddelade även Dominik Kubera att han accepterar det nya avtalet, detta är vi mycket glada över. Vi håller på att diskutera med Bartosz Zmarzlik och han är intresserad av att komma till en överenskommelse, mer info kring Bartek kommer längre fram.

Vi kan när man kollar körschema för Polen konstatera att våra polska förare inte är tillgängliga för oss under omgångarna 1 till 4 då det krockar med deras fredags matcher. Vi kommer därmed få vänta på att se Dominik i Vetlanda dressen till minst omgång fem.

För att ha olika möjligheter lyfter vi in en ny förare som finns tillgänglig för oss hela säsongen. Det är en ny bekantskap i svensk seriespeedway men han har trots sin ringa ålder mycket bred erfarenhet. Det är den tyska föraren Michael Härtel som har mycket erfarenhet från långbana men även tre Tyska juniortitlar i speedway på sitt CV. Det skall bli intressant att se vad den snabbe tysken kan bidra med. Han kommer dyka upp under juli för några träningar.

Så här ser det ut idag: Peter Ljung Dominik Kubera Brady Kurtz Victor Palovaara Michael Härtel (Ny) Andreas Lyager Filip Hjelmland Alexander Woentin Johan Jensen Maximiliam Belsing (Ny)

Utanför truppen i starten men med kontrakt: Szymon Wozniak Jomathan Ejnermark

Under förhandling: Bartosz Zmarzlik