Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Måndag Mån 6 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep

Vetlanda speedway AB

31 mars 2022 12:00

Med anledning av att Vetlanda Speedway AB igår lämnade in en konkursansökan förstår vi i styrelsen i Vetlanda Motorsällskap att detta väcker många frågor hos er medlemmar, men dessvärre har vi få svar att ge er idag. Vi kommer de närmsta dagarna undersöka möjligheterna för föreningen att fortsatt driva anläggningen och vi hoppas kunna ge er alla svar på de frågor ni har under medlems- och funktionärsmötet den 7 april.


Vetlanda onsdagen den 30 mars 2022

Pressmeddelande gällande konkurs av Vetlanda Speedway AB

Under onsdagen fattade styrelsen i Vetlanda Speedway AB beslut om att lämna in en konkursansökan av bolaget. Bolaget har under flera år gått med stora förluster. Bolagets skulder uppgår idag till över 3.000.000 kronor och trots försök att rädda bolaget ser man inte längre någon annan lösning. Konkursansökan innebär att man nu med omedelbar verkan drar sig ur Bauhausligan/Elitserien i speedway.

Den nytillträdda styrelsen i moderföreningen Vetlanda Motorsällskap, har under de gångna 13 dagarna sedan de fick ansvar för föreningen, försökt att reda ut hur ekonomin i bolaget har sett ut och tog beslut om att anlita en bolagsjurist för att få klarhet i aktiebolagets ekonomi. På inrådan av bolagsjuristen tog styrelseordföranden i aktiebolaget idag beslutet att lämna in konkursansökan. Enligt aktiebolagslagen kunde man valt att driva bolaget ytterligare två månader, men skuldernas storlek och svårigheterna att bedöma storleken på framtida intäkter gör att man nu väljer denna lösning. Den nytillträdda styrelsen i Vetlanda Motorsällskap stöder beslutet.

– Vi har ett ansvar både mot sponsorer, ligaförening ESS och inte minst mot förarna. Genom att ta beslutet nu ger vi både ligaföreningen och förarna en sportslig chans innan serien drar igång. Hade vi valt att försöka lite till och inte kommit i mål, hade vi istället behövt avbryta mitt i säsongen, säger Astrid Pöker ordförande i Vetlanda Motorsällskap.

Vad som kommer hända med föreningen och inte minst anläggningen återstår att se. Den nytillträdda föreningsstyrelsen har för avsikt att försöka driva vidare föreningen, eftersom den inte är belastad med några skulder.

– Vår förhoppning är att sponsorerna som nu valt att sponsra elitlaget, kan tänka sig att använda avsedda pengar för att istället sponsra ett lag i allsvenskan eller i division 1. Gällande anläggningen hoppas vi hitta en lösning med konkursförvaltaren, fortsätter Astrid Pöker.

Vetlanda Speedway AB har i dagsläget en större skuld till Vetlanda Motorsällskap och föreningsstyrelsen hoppas att man därför som stor fordringsägare till bolaget ska få möjlighet att driva vidare anläggningen i föreningens regi.

– Vi kommer nu arbeta för att hitta en lösning för att vi ska kunna fortsätta med speedway i Vetlanda, men hämta andan ekonomiskt och istället bygga upp verksamheten underifrån igen. Vi har i dagsläget inte svar på förutsättningarna, men hoppas att kunna ha svar gentemot medlemmar och berörda tills det tidigare utlysta medlemsmötet.

Tills dess att klarhet i vad som kommer hända härnäst finns, avböjer styrelsen i Vetlanda Motorsällskap att kommentera Vetlanda Speedway ABs konkursansökan.