• Huvudpartners

Tisdag Tis 6 Juli Jul
Torsdag Tor 8 Juli Jul
Tisdag Tis 20 Juli Jul
Torsdag Tor 22 Juli Jul
Tisdag Tis 27 Juli Jul
Torsdag Tor 29 Juli Jul
Tisdag Tis 3 Augusti Aug
Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Måndag Mån 6 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Tisdag Tis 14 September Sep
Tisdag Tis 21 September Sep

Ändrat poängsystem i GP-serien

7 november 2019 19:27
Grand Prix

Speedwaygp.com meddelar bl.a. ändrat poängsystem för säsongen 2020, då vinnaren av finalheatet numera ska erhålla flest poäng i tävlingen, oavsett tidigare resultat i tävlingen.


I ett pressmeddelande informerar arrangören bakom speedwayens GP-serie att det blir ett nytt poängsystem fr.o.m. nästa säsong. Nu kommer förarna att tilldelas ett fast antal poäng beroende på placering i tävlingen.

Vinnaren i finalheatet kommer att erhålla 20 poäng, tvåan 18 poäng, trean 16 poäng och fyran 14 poäng. Därefter delas poäng ut i fallande skala.

Internationella förbundets representant Armando Castagna säger: -"Vår främsta tanke är att harmonisera mästerskapets poängfördelning med andra stora sportevenemang, där vinnaren alltid erhåller flest poäng, vilket kommer underlätta för att attrahera och behålla en bredare publik för vår sport".

Det blir även förändringar i kvalificeringen till Grand Prix-serien 2021. Endast de sex främsta (tidigare åtta) i sammandraget är direktnominerade till efterföljande säsong. Det blir fortfarande de tre främsta i Grand Prix Challenge som kvalar in till GP-serien, men skillnaden är att antalet permanenta "Wild Cards" ökar till fem stycken, samtidigt som vinnaren av EM-serien (Speedway European Championships) också erhåller en plats.

-"När vi tillåter EM-vinnaren att kvalificera sig för efterföljande säsongs GP-serie så ger det chans till nya förare att ta sig in i serien via en annan väg, samtidigt som det ger status åt detta FIM-mästerskap" avslutar Castagna.

Källa: https://www.speedwaygp.com/news/article/7919/sgp-scoring-and-qualification-changes